Check all required ingredients and work surface. Wash the vegetables and dry with a paper towel.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем.
Place clean and dry jars and lids in a cold oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C and turn it off after 13-15 minutes.
Чистые и сухие банки и крышки поместите в холодную духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С и выключите ее через 13–15 минут.
Cut the eggplants into slices.
Баклажаны нарежьте кружочками.
Cut the onion into half rings.
Репчатый лук нарежьте полукольцами.
Remove the stem and seeds from the pepper. Cut the pepper into large pieces.
У перца удалите плодоножку и семена. Нарежьте перец крупными кусочками.
Peel the garlic. Remove the stem and seeds from the chili pepper.
Чеснок очистите. У перца чили удалите плодоножку и семяна.
Cut the tomatoes into large slices.
Помидоры нарежьте крупными дольками.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the eggplants until tender, 2-3 minutes on each side.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте баклажаны до готовности в течение 2–3 минут с каждой стороны.
Place tomatoes, bell and hot peppers, onions and garlic into a blender bowl. Chop the vegetables until smooth.
Положите в чашу блендера помидоры, болгарский и острый перцы, лук и чеснок. Измельчите овощи и до однородности.
Place the eggplants in portioned jars and fill them with vegetable adjika.
Разложите баклажаны по порционным банкам и залейте их овощной аджикой.
Serve spicy eggplants with adjika as a snack, along with homemade croutons made from black or white bread.
Острые баклажаны с аджикой подавайте в качестве закуски, вместе с домашними сухариками из черного или белого хлеба.