Rinse the salted milk mushrooms, chicken breast and pearl barley well. Wash and peel the potatoes, carrots and parsley root. Peel the onions. Wash the dill and parsley and chop finely. Heat a frying pan. Prepare a pot for cooking soup.
Соленые грузди, куриную грудку и перловку хорошо промойте. Картофель, морковь и корень петрушки помойте и почистите. Репчатый лук почистите. Укроп и петрушку промойте и мелко покрошите. Разогрейте сковороду для зажарки. Подготовьте кастрюлю для варки супа.
Cook the broth. Place chicken breast in cold water. Cook over medium heat for 1 hour, skimming foam as necessary. Remove the meat, separate from the bones and cut into portions. Strain the broth.
Сварите бульон. Куриную грудку поместите в холодную воду. Варите на среднем огне 1 час, снимая по необходимости пену. Мясо достаньте, отделите от костей и порежьте на порционные куски. Бульон процедите.
Prepare the roast. Grate the carrots on a coarse grater. Finely chop the onion. Fry onions and carrots in vegetable oil for 5 minutes.
Приготовьте зажарку. Морковь натрите на крупной терке. Лук мелко порежьте. Пожарьте на растительном масле лук и морковь в течение 5 минут.
Make some soup. Bring the broth to a boil, add pearl barley, cook for 10 minutes. Cut the potatoes into slices, parsley root and mushrooms into cubes. Add potatoes, parsley root and mushrooms to the soup. Cook for another 10 minutes. Add chicken pieces, roast, salt, black pepper, bay leaf and butter, cook for another 5 minutes. Remove from heat and let soup sit for 20 minutes.
Сварите суп. Доведите бульон до кипения, добавьте перловку, варите 10 минут. Картофель порежьте ломтиками, корень петрушки и грибы — кубиками. Добавьте в суп картофель, корень петрушки и грибы. Варите еще 10 минут. Добавьте кусочки курицы, зажарку, соль, черный перец, лавровый лист и сливочное масло, варите еще 5 минут. Снимите с огня и дайте супу настояться 20 минут.
Serve salted milk mushroom soup with sour cream, garnished with fresh herbs.
Подавайте суп из соленых груздей со сметаной, украсив свежей зеленью.