Peel the bananas and cut into large pieces. Prepare a piping bag.
Бананы очистите от кожуры и нарежьте на крупные куски. Подготовьте кондитерский мешок.
Prepare the base. Place fresh bananas in a blender. Grind them into puree. Heat the banana puree in a water bath. Add 60 g of sugar to it and mix thoroughly. Leave for 20 minutes. Combine albumin and still warm puree. Beat with a blender. Leave again for 30 minutes to recover. After this, place the resulting mixture in a mixer bowl and beat. Continue whisking until the mixture triples in volume.
Приготовьте основу. Переложите свежие бананы в блендер. Измельчите их в пюре. Нагрейте банановое пюре на водяной бане. Добавьте к нему 60 г сахара и тщательно перемешайте. Оставьте на 20 минут. Соедините альбумин и еще теплое пюре. Взбейте блендером. Снова оставьте на 30 минут для восстановления. После этого поместите получившуюся смесь в чашу миксера и взбейте. Продолжайте взбивать, пока масса не увеличится в объеме в три раза.
Cook the syrup according to the recipe. Place agar-agar in a thick-bottomed pan and fill it with water. Bring the agar-agar mixture to a boil. Add 300 g sugar. Stirring constantly, cook until it boils.
Сварите сироп по рецепту. В кастрюлю с толстым дном положите агар-агар, залейте его водой. Доведите субстанцию с агар-агаром до кипения. Добавьте 300 г сахара. Постоянно помешивая, варите, пока не закипит.
Prepare marshmallows. Pour the syrup into the banana puree with albumin in a thin stream, continuously whisking the mixture. Bring mixture to stiff peaks. Then transfer to a piping bag and form marshmallows. Place them on baking paper. Leave for 12 hours. Then roll in powdered sugar and let sit for another 10 hours.
Приготовьте зефир. Тонкой струйкой влейте сироп в банановое пюре с альбумином, не прекращая взбивать массу. Доведите смесь до стойких пиков. Затем переложите в кондитерский мешок и сформируйте зефиринки. Отсадите их на бумагу для выпекания. Оставьте на 12 часов. Затем обваляйте в сахарной пудре и дайте настояться еще 10 часов.
Marshmallows will stay softer longer if stored in an airtight container.
Зефир дольше сохранит свою мягкость, если хранить его в герметичном контейнере.