Separate the garlic heads into cloves and peel. Wash the beets, peel them, grate them and squeeze out the juice. Wash the dill and dry on paper towels. Prepare a sterilized jar and a nylon lid. Cook borscht to serve.
Головки чеснока разделите на зубчики и очистите. Свеклу вымойте, очистите, натрите на терке и выжмите сок. Укроп вымойте и обсушите на бумажных полотенцах. Подготовьте стерилизованную банку и капроновую крышку. Сварите борщ для подачи.
Fill the jar with garlic and spices. Place dill, bay leaf, and cloves at the bottom of a sterile jar. Then fill the container with garlic cloves.
Заполните банку чесноком и специями. На дно стерильной банки положите укроп, лавровый лист, гвоздику. Затем заполните емкость зубчиками чеснока.
Make the marinade. Pour water into a ladle, add salt and sugar. Place over medium heat, after boiling, add vinegar, beet juice, stir and turn off the heat.
Сделайте маринад. В ковш налейте воду, добавьте соль и сахар. Поставьте на средний огонь, после закипания добавьте уксус, свекольный сок, перемешайте и выключите огонь.
Add the marinade to the jar and finish preparing the pickled garlic. Pour the beetroot marinade into a jar with garlic cloves and close with a nylon lid. Place in a cool place.
Добавьте в банку маринад и завершите приготовление маринованного чеснока. Свекольный маринад залейте в банку с чесночными зубчиками, закройте капроновой крышкой. Поставьте в прохладное место.
Pickled garlic will be a good addition to a plate of borscht. It will be especially tasty if you eat it with a slice of black bread, greased with vegetable oil.
Маринованный чеснок станет хорошим дополнением к тарелке борща. Особенно вкусно получится, если закусывать его ломтиком черного хлеба, смазанным растительным маслом.