Sort the plums and wash thoroughly. Then divide each fruit in half and remove the pit. Connect the immersion blender, prepare the pan and baking sheet for drying.
Сливы переберите и тщательно помойте. Затем каждый плод разделите пополам и удалите косточку. Подключите погружной блендер, подготовьте кастрюлю и противень для сушки.
Prepare the plums. Place the peeled plums in a saucepan and place over medium heat. Cover with a lid and cook for 15-20 minutes until soft. Open the lid periodically and stir. Remove from heat and cool slightly.
Подготовьте сливы. Переложите очищенные сливы в кастрюлю и поставьте на средний огонь. Закройте крышкой и варите 15-20 минут до мягкости. Периодически открывайте крышку и перемешивайте. Снимите с огня и немного остудите.
Cook plum puree. Using an immersion blender, puree the plums to a puree consistency without any bits of skin. Then add sugar to the crushed mass and mix. Place over low heat and cook, stirring occasionally, for 10-15 minutes.
Сварите пюре из сливы. С помощью погружного блендера измельчите сливы до консистенции пюре без кусочков кожицы. Затем в измельченную массу добавьте сахар и перемешайте. Поставьте на медленный огонь и варите, периодически помешивая, 10-15 минут.
Place the puree on a baking sheet. Line a baking tray with baking paper or a silicone mat. Pour the future marshmallow on top and smooth with a spatula. The width of the layer should be no more than 8 mm.
Выложите на противень пюре. Противень застелите пекарской бумагой или силиконовым ковриком. Сверху вылейте будущую пастилу и разровняйте лопаточкой. Ширина пласта должна получиться не более 8 мм.
Dry the plum pastille. Preheat the oven to the lowest temperature and dry the marshmallows with the door open for about 5 hours.
Высушите пастилу из сливы. Разогрейте духовку до самой низкой температуры и сушите пастилу с открытой дверцей около 5 часов.
Roll the finished plum marshmallow into a tube. To serve, cut the plum pastille into diamonds and sprinkle with powdered sugar.
Готовую сливовую пастилу закрутите в трубочку. При подаче нарежьте пастилу из сливы на ромбики и присыпьте сахарной пудрой.