Clean the fish from scales, wash, gut and dry with napkins or a towel. Then, using a sharp knife, carefully separate the fillet from the bone without damaging the integrity of the flesh. For better salting, cut large fish into several pieces. In a separate bowl, mix salt and sugar. Wash the lemon and cut into slices, rinse the parsley and divide into small branches.
Рыбу очистите от чешуи, вымойте, выпотрошите и обсушите салфетками или полотенцем. Затем аккуратно острым ножом отделите филе от кости, не повреждая целостность мякоти. Для лучшего засола крупную рыбу разрежьте на несколько кусков. В отдельной миске смешайте соль и сахар. Лимон вымойте и нарежьте дольками, петрушку ополосните и разделите на маленькие веточки.
Salt the fish. Place red fish fillets in a deep glass or enamel container. Spread the sugar-salt mixture evenly over the fillets and lightly rub it into the surface of the fish.
Посолите рыбу. В глубокую стеклянную или эмалированную емкость выложите филе красной рыбы. Равномерно распределите сахарно-солевую смесь по филе и слегка вотрите ее в поверхность рыбы.
Soak the fish in brine. Cover the bowl with fish with film and refrigerate for at least a day. Periodically drain the liquid formed during the salting process.
Выдержите рыбу в рассоле. Затяните чашку с рыбой пленкой и поставьте в холодильник минимум на сутки. Периодически сливайте образующуюся в процессе засолки жидкость.
Prepare the fish for serving. Remove the fish fillet from the container and pat dry with napkins.
Подготовьте рыбу к сервировке. Рыбное филе извлеките из контейнера, промокните салфетками.
Cut the fish fillet into portions, place on an elegant dish, garnish with lemon slices and sprigs of fresh parsley. Squeeze one slice of lemon evenly over the fish.
Рыбное филе разрежьте на порции, разложите на изящном блюде, украсьте дольками лимона и веточками свежей петрушки. Одну дольку лимона равномерно выжмите над рыбой.