Wash the tomatoes and carefully cut off their top part in the form of a “lid”. Remove the pulp and seeds from the tomatoes. Turn the tomatoes over and place on a plate to drain. Wash the champignons and cut into small cubes. Peel the onion and finely chop it. Wash the greens and finely chop the fluffy part. Peel the garlic and pass through a press. Grate the hard cheese on a fine grater. Wash the celery stalk and radish and cut into slices. Tip: tomatoes for stuffing must be the same size, dense and fleshy. To make it easier to remove the pulp from them, first keep the fruits in the refrigerator for 10-15 minutes. You can extract the pulp using a regular spoon or a special noisette knife.
Помидоры вымойте и аккуратно отрежьте у них верхнюю часть в виде «крышки». Достаньте из помидоров мякоть и семечки. Переверните помидоры и поставьте на тарелку, чтобы стек сок. Шампиньоны вымойте и нарежьте мелкими кубиками. Репчатый лук очистите от шкурки и мелко нашинкуйте. Промойте зелень и мелко нарежьте пушистую часть. Чеснок очистите от шелухи и пропустите через пресс. Твердый сыр натрите на мелкой терке. Вымойте стебель сельдерея и редиску, нарежьте на ломтики. Совет: помидоры для фарширования необходимо выбирать одинакового размера, плотные и мясистые. Чтобы было легче вынимать из них мякоть, предварительно подержите плоды в холодильнике 10-15 минут. Извлечь мякоть можно с помощью обычной ложки или специального нуазетного ножа.
Fry the mushrooms. Heat 2 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil and place finely chopped champignons there. Add half a teaspoon of salt, a pinch of black pepper and paprika. Mix everything and fry over low heat for 7-10 minutes, stirring occasionally. Then add onions and garlic to the mushrooms and fry for another 5-7 minutes until all the liquid has evaporated.
Обжарьте грибы. В сковороде разогрейте 2 ст. л. растительного масла и выложите туда мелко нарезанные шампиньоны. Добавьте половину чайной ложки соли, щепотку черного перца и паприку. Все перемешайте и обжаривайте на медленном огне в течение 7-10 минут, периодически помешивая. Затем к грибам добавьте репчатый лук, чеснок и обжаривайте еще 5-7 минут, пока не выпарится вся жидкость.
Combine ingredients for filling. Place mushrooms fried with onions and garlic, chopped herbs, grated cheese and salt on a plate. Mix well.
Соедините продукты для начинки. В тарелку выложите обжаренные с луком и чесноком грибы, нарезанную зелень, тертый сыр и соль. Хорошо перемешайте.
Stuff and bake the tomatoes. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking dish with vegetable oil. Fill the tomatoes with the filling to the very top, cover the top with cut “lids” and place in the mold. Place the tomatoes in the oven and bake until done, 15-20 minutes. Make sure that the fruits do not crack from overheating.
Нафаршируйте и запеките помидоры. Разогрейте духовку до 180 градусов. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Помидоры заполните начинкой до самого верха, накройте сверху срезанными «крышками» и выложите в форму. Поставьте помидоры в духовку и запекайте до готовности 15-20 минут. Следите, чтобы плоды не треснули от перегрева.
When serving the tomatoes, place them on a separate serving plate and add fresh vegetables: celery and chopped radishes.
Подавая помидоры к столу, выложите их на отдельную сервировочную тарелку и дополните свежими овощами: сельдереем и нарезанной редиской.