Wash and dry the tomatoes. Cut off the tops of the fruits and carefully, being careful not to damage the walls, remove all the pulp with a teaspoon. Wash the dill, dry with paper towels and finely chop, removing the stems. Peel the garlic clove and pass through a press. Wash and dry the lettuce and parsley. Tip: to prepare a snack of tomatoes stuffed with cheese, choose smooth and dense fruits of the same size so that they hold their shape well during slicing and baking.
Помидоры вымойте и обсушите. Отрежьте верхушки плодов и аккуратно, стараясь не повредить стенки, извлеките чайной ложкой всю мякоть. Зелень укропа вымойте, обсушите бумажными полотенцами и мелко нарежьте, удалив стебли. Зубчик чеснока очистите и пропустите через пресс. Листья салата и петрушку промойте и высушите. Совет: для приготовления закуски из помидоров, фаршированных сыром, выбирайте ровные и плотные плоды одинакового размера, чтобы они хорошо держали форму в процессе нарезки и запекания.
Prepare eggs and cheese. Boil the eggs in boiling water for 10 minutes and cool in cold water. Peel the eggs and grate them on a fine grater. Grate the cheese on a coarse grater.
Подготовьте яйца и сыр. Яйца отварите в кипятке в течение 10 минут и охладите в холодной воде. Очистите яйца от скорлупы и натрите их на мелкой терке. Натрите сыр на крупной терке.
Make the filling for the tomatoes. In a deep plate, mix grated cheese, eggs, the inside of tomatoes, chopped garlic and herbs, add salt, ground black pepper and sour cream. Gently mix the filling.
Сделайте начинку для помидоров. В глубокой тарелке смешайте натертые сыр, яйца, внутреннюю часть помидоров, измельченный чеснок и зелень, добавьте соль, черный молотый перец и сметану. Аккуратно перемешайте начинку.
Fill the tomatoes. Fill the tomatoes with the prepared filling so that it rises slightly above the tomatoes. Cover the tomatoes with the cut tops. Turn on the oven to preheat to 180 degrees and grease the baking dish with oil.
Наполните помидоры. Помидоры заполните готовой начинкой так, чтобы она немного возвышалась над помидорами. Накройте помидоры срезанными верхушками. Включите духовку разогреваться до 180 градусов и смажьте форму для запекания маслом.
Prepare the dish. Place the stuffed tomatoes in a mold, place in the oven and cook for 15 minutes. Place the baked tomatoes on a plate.
Приготовьте блюдо. Нафаршированные помидоры разложите в форме, поставьте в духовку и готовьте 15 минут. Запеченные помидоры переложите на блюдо.
Serve the finished appetizer on a platter along with sprigs of fresh parsley and lettuce.
Готовую закуску подавайте на блюде вместе с веточками свежей петрушки и листовым салатом.