Rinse the mushrooms under running water, dry on paper towels, cut off the stems. Peel the onion and cut into half rings. Wash the bell pepper, remove the seeds, internal partitions and stalk, cut into strips. To serve, wash the dill, pat dry on paper towels and finely chop. Prepare sterilized jars and nylon lids.
Грибы промойте под проточной водой, обсушите на бумажных полотенцах, срежьте ножки. Лук очистите от шелухи, нарежьте полукольцами. Болгарский перец вымойте, удалите семена, внутренние перегородки и плодоножку, нарежьте соломкой. Укроп для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и мелко нарежьте. Приготовьте стерилизованные банки и капроновые крышки.
Pickle the onion. Place the onion half rings in a deep bowl. Pour in vinegar, stir and leave for 10 minutes.
Замаринуйте лук. Полукольца лука положите в глубокую миску. Залейте уксусом, перемешайте и оставьте на 10 минут.
Boil the champignons. Pour water into a saucepan, add 1 tbsp. l. salt, put on fire. Bring water to a boil, add mushrooms and cook for 10 minutes. Then drain the champignons in a colander.
Отварите шампиньоны. В кастрюлю налейте воду, добавьте 1 ст. л. соли, поставьте на огонь. Доведите воду до кипения, положите в нее грибы и варите 10 минут. Затем шампиньоны откиньте на дуршлаг.
Prepare the marinade. Pour 500 ml of water into the second pan and put on fire. Add sugar, remaining salt, bay leaf, peppercorns and coriander. Stir. Bring to a boil.
Приготовьте маринад. Во вторую кастрюлю налейте 500 мл воды и поставьте на огонь. Добавьте сахар, оставшуюся соль, лавровый лист, перец горошком и кориандр. Перемешайте. Доведите до кипения.
Marinate the champignons. Add mushrooms and bell peppers to the marinade, cover with a lid, bring to a boil and remove the pan from the heat. Then add the pickled onions, stir and let cool completely.
Замаринуйте шампиньоны. Положите в маринад грибы и болгарский перец, накройте крышкой, доведите до кипения и снимите кастрюлю с огня. Затем добавьте маринованный лук, перемешайте и дайте полностью остыть.
Preserve the mushrooms. Place the cooled pickled champignons into dry jars. Make sure that the marinade completely covers the contents of the container. Close the jars with lids.
Законсервируйте грибы. Остывшие маринованные шампиньоны разложите по сухим банкам. Следите, чтобы маринад полностью покрывал содержимое тары. Закройте банки крышками.
Before serving, sprinkle the pickled champignons with chopped dill. Boiled potatoes will be a good addition to the appetizer.
Перед подачей посыпьте маринованные шампиньоны измельченной зеленью укропа. Хорошим дополнением к закуске станет отварной картофель.