Prepare ingredients for crispy pasties. Peel the onions. Boil the water. Tip: For the filling it is better to use minced beef and pork. Vodka prevents fat from being absorbed. You can cook without it.
Подготовьте продукты для хрустящих чебуреков. Почистите репчатый лук. Вскипятите воду. Совет: Для начинки лучше взять говяже-свиной фарш. Водка не дает жиру впитываться. Можно готовить и без нее.
Prepare the dough. Place flour in a bowl. Make a depression in the middle. Add salt and oil to boiling water. Pour boiling water into the flour, add vodka. Stir. Place the resulting mixture on the table. Knead the stiff dough on the table until smooth (about 7-10 minutes). Place the dough in a bowl, brush with a little oil, cover with cling film and leave for 30 minutes.
Приготовьте тесто. Насыпьте муку в миску. Сделайте в середине углубление. Добавьте в кипяток соль и масло. Влейте кипяток в муку, добавьте водку. Перемешайте. Выложите полученную массу на стол. Вымесите крутое тесто на столе до гладкого состояния (примерно 7-10 минут). Уберите тесто в миску, смажьте немного маслом, накройте пищевой пленкой и оставьте на 30 минут.
Prepare the minced meat. Pass the meat through a meat grinder along with the onions. Add salt, pepper, coriander. Stir. Gradually pour in water. The minced meat should become mushy. Cover with cling film and place in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте фарш. Пропустите мясо через мясорубку вместе с луком. Добавьте соль, перец, кориандр. Перемешайте. Постепенно влейте воду. Фарш должен стать кашеобразным. Накройте пищевой пленкой и поставьте на 30 минут в холодильник.
Make pasties. Form a rope from the dough and divide it into 10-12 parts. Roll out a piece of dough into a thin round layer (not until transparent) with a diameter of about 17 cm. Place 1-2 tbsp. l. fillings. Cover with the other half of the dough and pinch the edges. Go around the edges with a fork for strength and beauty, but press gently so as not to tear the dough. Do the same with the remaining pieces.
Сделайте чебуреки. Сформируйте из теста жгут и разделите его на 10-12 частей. Раскатайте кусок теста в круглый тонкий пласт (не до прозрачности) диаметром около 17 см. Выложите 1-2 ст. л. начинки. Накройте второй половиной теста, защипните края. По краям пройдитесь для крепости и красоты вилочкой, но нажимайте аккуратно, чтобы не порвать тесто. Проделайте то же самое с остальными кусочками.
Fry the crispy pasties. Heat the oil well in a deep frying pan. Fry the pasties on both sides for 3-5 minutes. Place the finished pasties on a plate lined with paper towels or napkins.
Пожарьте хрустящие чебуреки. Хорошо нагрейте масло в глубокой сковороде. Обжарьте чебуреки с двух сторон 3-5 минут. Выложите готовые чебуреки на тарелку, застеленную бумажными полотенцами или салфетками.
Serve the pasties slightly cooled.
Подавайте чебуреки к столу слегка остывшими.