Prepare ingredients for cooking pork tenderloin.
Подготовьте продукты для приготовления свиной вырезки.
Cook the meat. Make a deep cut in the center of each pork medallion with a knife and put 1-2 prunes inside. Wrap each piece of pork with a strip of bacon. Secure with a skewer if necessary. In a frying pan with vegetable oil, fry pork medallions over high heat for 2 minutes on each side until golden brown. Salt and pepper.
Приготовьте мясо. В центре каждого свиного медальона ножом сделайте глубокий надрез и вложите внутрь по 1-2 штуки чернослива. Каждый свиной кусочек обмотайте полоской бекона. При необходимости закрепите шпажкой. В сковороде с растительным маслом обжарьте свиные медальоны на сильном огне по 2 минуты с каждой стороны до румяной корочки. Посолите, поперчите.
Bake pork medallions with prunes and bacon. Transfer the fried medallions to a baking sheet and bake at 180°C for 10 minutes. Leave the medallions in the cooling oven.
Запеките свиные медальоны с черносливом и беконом. Переложите обжаренные медальоны на противень и запекайте при 180°С 10 минут. Оставьте медальоны в остывающей духовке.
Prepare the sauce while the medallions cool in the oven. In the pan where the pork was fried, melt a piece of butter over medium heat. Fry the mushrooms, stirring, for 5-7 minutes until excess moisture evaporates. Pour in the cream. Season the sauce with salt and pepper and simmer, stirring, for another 2 minutes.
Приготовьте соус, пока медальоны остывают в духовке. В сковороде, где жарилась свинина, на среднем огне растопите кусочек сливочного масла. Обжарьте грибы, помешивая, 5-7 минут до выпаривания лишней влаги. Влейте сливки. Соус посолите, поперчите и тушите, помешивая, еще 2 минуты.
Place the finished pork tenderloin medallions on a plate, pour over the creamy mushroom sauce, garnish with parsley and serve.
Готовые медальоны из свиной вырезки выложите на тарелку, полейте сливочно-грибным соусом, украсьте зеленью петрушки и подайте к столу.