Rinse the chicken fillet with cold water and cut across the grain into small pieces. Cut the ham into small cubes. Peel and wash the potatoes. Break the egg into a small bowl and beat with a fork. Whisk the second one in a separate bowl. Rinse the parsley and dill, dry and finely chop. Wash the lettuce leaves and dry them on a paper towel.
Куриное филе промойте холодной водой и нарежьте поперек волокон на небольшие куски. Ветчину нарежьте небольшими кубиками. Почистите и помойте картофель. Яйцо разбейте в небольшую миску и взбейте вилкой. Второе так же взбейте в отдельной миске. Зелень петрушки и укропа ополосните, высушите и мелко нарубите. Листья салата помойте и обсушите на бумажном полотенце.
Prepare mashed potatoes. Boil the potatoes until tender, about 20-25 minutes. Then drain the water, add 100-150 ml of warm milk and 100 g of butter. Mash with a potato masher and add salt to taste.
Приготовьте картофельное пюре. Отварите картофель до готовности примерно 20-25 минут. После слейте воду, добавьте 100-150 мл теплого молока и 100 г сливочного масла. Разомните толкушкой для картофеля, добавьте соль по вкусу.
Boil the chicken. Place chicken in a pan of cold water. Bring to a boil, skim off the foam, add salt and cook until tender for approximately 15-20 minutes.
Отварите курицу. Положите куриное мясо в кастрюлю с холодной водой. Доведите до кипения, снимите пену, подсолите и варите до готовности приблизительно 15-20 минут.
Form into croquettes. Place mashed potatoes, chicken, and ham in a large container. Add fresh herbs and pour in one egg. Salt and pepper to taste. Mix all ingredients thoroughly. From the resulting minced meat, make croquettes in the form of balls with a diameter of 3-4 cm.
Сформируйте крокеты. В большую емкость поместите картофельное пюре, куриное мясо, ветчину. Добавьте свежую зелень и влейте одно яйцо. Посолите и поперчите по вкусу. Тщательно перемешайте все ингредиенты. Из полученного фарша сделайте крокеты в виде шариков диаметром 3-4 см.
Bread the croquettes. Pour milk into the plate with the egg and stir. Place bread crumbs on another plate. Dip the croquettes completely into the egg and then roll them in the bread crumbs.
Запанируйте крокеты. В тарелку с яйцом влейте молоко и перемешайте. В другую тарелку высыпьте хлебные крошки. Обмакивайте крокеты полностью в яйцо, а затем обваливайте их в хлебных крошках.
Fry the potato croquettes. Heat vegetable oil in a deep frying pan over medium heat. There should be enough oil for the croquettes to be completely submerged. Place chicken croquettes in hot oil and fry them evenly on all sides until golden brown.
Обжарьте картофельные крокеты. В глубокой сковороде на среднем огне разогрейте растительное масло. Масла должно быть достаточно, чтобы крокеты погрузились в него целиком. В горячее масло выложите куриные крокеты и обжарьте их со всех сторон равномерно до золотистого цвета.
Serve the chicken croquettes on a plate with lettuce leaves.
Подавайте куриные крокеты, выложив их на блюдо с салатными листьями.