Conveniently arrange the ingredients you need. Rinse the cherries and remove the pits. Melt the butter. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare a baking dish and cutlery.
Удобно расположите нужные ингредиенты. Вишню промойте и удалите косточки. Сливочное масло растопите. Разогрейте духовку до 180 градусов. Подготовьте форму для запекания и столовые приборы.
Make the dough. Beat the eggs into a deep bowl and add a pinch of salt. Beat until light and fluffy. Continue beating, gradually adding sugar and vanilla sugar. Add melted butter and sour cream to the resulting mixture and mix at low speed until smooth. Add sifted flour and baking powder. Stir until the consistency of thick sour cream.
Сделайте тесто. В глубокую миску вбейте яйца и добавьте щепотку соли. Взбивайте до легкой пышной пены. Продолжайте взбивать, постепенно добавляя сахар и ванильный сахар. В полученную смесь добавьте растопленное масло и сметану и на небольшой скорости перемешайте до однородности. Добавьте просеянную муку и разрыхлитель. Перемешайте до консистенции густой сметаны.
Prepare the pie for baking. Cover the baking dish with parchment paper and grease the edges with melted butter and sprinkle with flour. Fill with dough and smooth from the middle to the edges. Place the cherries on top, leaving space between the berries.
Подготовьте пирог к выпеканию. Форму для запекания накройте пергаментной бумагой и края смажьте растопленным сливочным маслом и засыпьте мукой. Залейте тестом и разровняйте от середины к краям. Выложите сверху вишню, оставляя между ягодами расстояние.
Bake a cherry pie. Place the pan with the future pie in a preheated oven for 25 minutes. Check for doneness with a wooden stick. Remove the pie and let it cool.
Выпекайте пирог с вишней. Форму с будущим пирогом отправьте в заранее разогретую духовку на 25 минут. Проверьте на готовность деревянной палочкой. Достаньте пирог и дайте ему остыть.
Decorate the cherry pie with powdered sugar and serve.
Украсьте пирог с вишней сахарной пудрой и подайте к столу.