Conveniently arrange the ingredients needed for frying. Peel the garlic cloves and chop finely. If the shrimp are frozen, defrost them under running warm water. Wash the lemon and cut into slices. Prepare the pan.
Удобно расположите нужные для обжаривания ингредиенты. Зубчики чеснока почистите и мелко нарежьте. Если креветки замороженные, разморозьте их под струей теплой воды. Лимон помойте и нарежьте дольками. Подготовьте сковороду.
Fry the shrimp. Place the pan over high heat, add oil and add a portion of shrimp. Fry uncovered, stirring occasionally, for 10-15 minutes until the water has evaporated and browned.
Пожарьте креветки. Сковороду поставьте на сильный огонь, добавьте масло и выложите порцию креветок. Жарьте без крышки, периодически помешивая, 10-15 минут до выпаривания воды и подрумянивания.
Add spices. After the water has evaporated and the shrimp are browned, add salt, pepper, and garlic to the shrimp. Cover with a lid and reduce heat to medium. After 3-5 minutes, remove the lid, stir and cover again. Cook for another 5 minutes. Turn off the heat and let sit for about 10 minutes.
Добавьте специи. После того, как выпарится вода, а креветки подрумянятся, добавьте к креветкам соль, перец, чеснок. Накройте крышкой и убавьте огонь до среднего. Через 3-5 минут снимите крышку, перемешайте и накройте крышкой снова. Готовьте еще 5 минут. Выключите огонь и дайте настояться около 10 минут.
Place on a plate, sprinkle with lemon juice and serve with beer croutons.
Выложите на тарелку, полейте соком лимона и подавайте с гренками к пиву.