Prepare the ingredients for the liver dish in sour cream. Clean the liver from the film by first dousing it with boiling water. Cut into medium wedges or cubes. Peel the garlic and onions. Finely chop the vegetables. Chop the dill. Tip: To make the liver softer, soak it in milk for 15-20 minutes.
Подготовьте продукты для блюда из печени в сметане. Печень очистите от пленки, предварительно обдав ее кипятком. Нарежьте средними брусочками или кубиками. Почистите чеснок и лук. Мелко нарежьте овощи. Порубите укроп. Совет: Чтобы печень стала мягче, вымочите ее в молоке 15-20 минут.
Prepare stewed liver in sour cream. Fry the liver in a frying pan with oil for 20-25 minutes. Add onion, garlic, dill, coriander, nutmeg, paprika. Fry for 5 minutes. Add 100 ml of water, bring to a boil, cover with a lid and simmer over low heat for 10 minutes. Add sour cream, salt, pepper, stir.
Приготовьте тушеную печень в сметане. На сковороде с маслом обжарьте печень 20-25 минут. Добавьте лук, чеснок, укроп, кориандр, мускатный орех, паприку. Жарьте 5 минут. Добавьте 100 мл воды, доведите до кипения, закройте крышкой и тушите на слабом огне 10 минут. Добавьте сметану, посолите, поперчите, перемешайте.
Make the sauce. Dilute flour without lumps in 100 ml of cold water and pour into the liver. Stir. Let the sauce thicken over low heat. Remove from the stove and let the dish sit for 10-15 minutes.
Сделайте соус. В 100 мл холодной воды разведите муку без комков, влейте в печень. Перемешайте. На маленьком огне дайте соусу загустеть. Уберите с плиты, дайте блюду настояться 10-15 минут.
Serve stewed liver in sour cream with boiled buckwheat or potatoes.
Подавайте тушеную печень в сметане к отварной гречке или картофелю.