Prepare food for curing meat. Wash and dry the meat fillet. Grind the bay leaf into crumbs. Peel the garlic and chop it. Prepare gauze (two or three layers). Tip: For cooking, it is better to take an oblong-shaped pork tenderloin, like a sausage.
Подготовьте продукты для вяления мяса. Мясное филе помойте и обсушите. Измельчите лавровый лист в крошку. Чеснок почистите, измельчите. Приготовьте марлю (два-три слоя). Совет: Для приготовления лучше взять свиную вырезку продолговатой длинной формы, как колбаса.
Prepare the pickling mixture. Mix salt, sugar, pepper, coriander, cumin, bay leaf, garlic, cognac or vodka.
Приготовьте засолочную смесь. Смешайте соль, сахар, перец, кориандр, тмин, лавровый лист, чеснок, коньяк или водку.
Prepare the jerky. Rub the curing mixture onto the pork fillet. Place in a closed container in the refrigerator for a day. Wrap a piece of marinated fillet in 2-3 layers of gauze. Place in the refrigerator on the top shelf for 1-2 weeks.
Приготовьте вяленое мясо. Натрите засолочной смесью филе свинины. Уберите в закрытой емкости в холодильник на сутки. Заверните кусок замаринованного филе в 2-3 слоя марли. Уберите в холодильник на верхнюю полку на 1-2 недели.
Serve the prepared jerky, cut into round slices, with bread or as a snack on its own.
Подавайте готовое вяленое мясо, нарезав на круглые ломтики, вместе с хлебом или в качестве самостоятельной закуски.