Prepare ingredients for steamed cutlets. Soak a loaf or stale bread in cold milk for 10 minutes. Peel the onions and carrots and chop them. Tip: Instead of bread, you can use semolina, and instead of carrots, zucchini.
Подготовьте продукты для котлет на пару. Батон или черствый хлеб замочите в холодном молоке на 10 минут. Лук и морковь почистите, измельчите. Совет: Вместо хлеба можно использовать манку, а вместо моркови — кабачки.
Make cutlets. Mix the minced meat with onions, carrots, a loaf or bread squeezed out of milk and an egg. Salt and pepper to taste. Let stand covered or covered with film for 10-15 minutes. After this, mix the minced meat thoroughly with your hands and form the same number of cutlets. Roll each cutlet in breadcrumbs on both sides.
Сделайте котлеты. Фарш смешайте с луком, морковью, отжатым от молока батоном или хлебом и яйцом. Посолите, поперчите по вкусу. Дайте постоять под крышкой или пленкой 10-15 минут. После этого тщательно перемешайте фарш руками, сформируйте одинаковое количество котлет. Каждую котлетку обваляйте с двух сторон в сухарях.
Steam the cutlets in a slow cooker. Place the cutlets in a steaming pan. Pour 1 liter of water into the bowl. Close the lid and set to “steam” for 25-30 minutes.
Приготовьте котлеты в мультиварке на пару. Сложите котлеты в форму для варки на пару. Налейте в чашу 1 литр воды. Закройте крышкой, выставите режим "на пару" на 25-30 минут.
Serve the finished steamed cutlets along with mashed potatoes.
Подавайте готовые котлеты на пару вместе с картофельным пюре.