Rinse the squid carcasses under running water. Remove the skin from the squid. Cut the peel with a knife and, prying it with your fingers, pull it towards the fins and remove.
Промойте тушки кальмаров под проточной водой. Снимите кожицу с кальмаров. Надрежьте кожуру ножом и, поддев ее пальцами, потяните к плавникам и снимите.
Boil the squid. Boil water in a saucepan and add salt. Add black peppercorns and allspice, cloves and bay leaves. Place the prepared carcasses in boiling water for 5 seconds. Next, remove the squid from the pan.
Отварите кальмаров. В кастрюле вскипятите воду и посолите. Добавьте перец черный горошком и душистый перец, гвоздику и лавровые листья. Положите в кипящую воду подготовленные тушки на 5 секунд. Далее вытащите кальмаров из кастрюли.
Finish cooking. Bring the water to a boil again and lower the seafood into the water again for 5-10 minutes. Remove the pan from the heat and leave the squid for 3-5 minutes. Then transfer the squid to a colander.
Завершите приготовление. Еще раз доведите воду до кипения и снова опустите морепродукты в воду на 5-10 минут. Снимите кастрюлю с огня и оставьте кальмаров на 3-5 минут. Затем переложите кальмаров в дуршлаг.
Serve the squid, garnished with fresh mint, with sour cream sauce.
Подавайте кальмаров, украшенных свежей мятой, со сметанным соусом.