Rinse the chicken meat, cut into equal parts if necessary. Wash the tomatoes, scald them with boiling water or place them in hot water for 1 minute. Then peel them and cut them into cubes. Peel the onion and cut into half rings. Peel the garlic and chop finely. Finely chop the greens and pepper.
Куриное мясо промойте, порежьте при необходимости на равные части. Помидоры вымойте, ошпарьте кипятком или опустите в горячую воду на 1 минуту. Затем снимите с них кожицу и нарежьте кубиками. Лук очистите и нарежьте полукольцами. Чеснок очистите и мелко нарежьте. Зелень и перец мелко порубите.
Start cooking the chicken. Heat 2 tbsp in a frying pan. butter. The butter will give the chicken a delicate, creamy flavor. Add the chicken legs and fry the meat over medium heat until golden brown on all sides, about 7 minutes.
Приступите к приготовлению курицы. На сковороде разогрейте 2 ст.л. сливочного масла. Благодаря маслу курица будет иметь нежный сливочный привкус. Выложите куриные окорочка и обжарьте мясо на среднем огне до золотистой корочки со всех сторон приблизительно 7 минут.
Fry the vegetables. Place a clean frying pan over medium heat, add 1 tbsp. butter, melt it. Reduce heat, add onion half rings, fry until golden brown. Add chopped tomatoes and simmer all together for 15 minutes.
Обжарьте овощи. Поставьте чистую сковороду на средний огонь, добавьте 1 ст.л. сливочного масла, растопите его. Уменьшите нагрев, выложите полукольца лука, обжаривайте до золотистого цвета. Добавьте нарезанные помидоры и тушите все вместе 15 минут.
Continue cooking chakhokhbili. Add the fried onions and tomatoes to the chicken and cook for another 30 minutes over low heat. Then add hot pepper, garlic, salt, spices and herbs. Stir and simmer for another 5-7 minutes.
Продолжайте готовить чахохбили. Добавьте к курице обжаренный лук с помидорами, готовьте еще 30 минут на медленном огне. Затем добавьте острый перец, чеснок, соль, специи и зелень. Перемешайте и протушите еще 5-7 минут.
Serve the finished dish with fresh herbs, pita bread or any side dish to your taste.
Готовое блюдо подавайте со свежей зеленью, лавашем или любым гарниром по вкусу.