Prepare all the necessary ingredients and utensils: a container for infusing the dough and kneading the dough, as well as a baking dish of a suitable size. To determine the temperature of the milk (so as not to overheat and spoil the yeast), prepare a kitchen thermometer. Rinse and chop the dill and parsley to serve.
Подготовьте все необходимые ингредиенты и посуду: емкость для настаивания опары и вымешивания теста, а также форму для выпекания подходящего размера. Для определения температуры молока (чтобы не перегреть и не испортить дрожжи), подготовьте кухонный термометр. Ополосните и нарежьте зелень укропа и петрушки для подачи.
Prepare the dough. Heat the milk a little in a saucepan until warm (35-37 degrees). Pour dry yeast and sugar into warm milk. Stir and place the pan with milk in a warm place for 15-20 minutes until a cap of yeast forms.
Приготовьте опару. Молоко немного подогрейте в кастрюле до теплого состояния (35-37 градусов). В теплое молоко высыпьте сухие дрожжи и сахар. Размешайте и поставьте кастрюлю с молоком в теплое место на 15-20 минут до образования шапочки из дрожжей.
Knead the dough. In a bowl, beat the egg and salt. Add vegetable oil and stir. When the dough rises, add an egg beaten with salt and butter and mix well. Then add flour and knead into a loose dough. Cover the dough with a towel and leave for 30 minutes.
Вымесите тесто. В миске взбейте яйцо и соль. Добавьте растительное масло и перемешайте. Когда опара поднимется, добавьте к ней взбитое с солью и маслом яйцо и хорошо перемешайте. Затем всыпьте муку и замешайте некрутое тесто. Тесто накройте полотенцем и оставьте на 30 минут.
Prepare the filling. Peel the onion, rinse and finely chop. Rinse the salted milk mushrooms under cold water and cut into thin slices. Peel the potatoes, wash and cut into slices. Grate the hard cheese on a fine grater.
Приготовьте начинку. Очистите от шелухи лук, сполосните и мелко нашинкуйте. Соленые грузди промойте под холодной водой и нарежьте тонкими ломтиками. Картофель очистите, вымойте и нарежьте кружочками. Твердый сыр натрите на мелкой терке.
Form a pie. Grease a baking dish with vegetable oil. Dust the table with flour, roll out the dough a little and place in a baking dish. Using your hands, spread the dough, shaping the edges, and brush with sour cream. Place chopped mushrooms on the dough, add a little salt and pepper. Spread the onion on top, and then the potato slices in the next even layer. Add a little salt and pepper again. Grease the potatoes with sour cream and sprinkle with grated cheese.
Сформируйте пирог. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Присыпьте стол мукой, тесто немного раскатайте и выложите в форму для запекания. Руками распределите тесто, оформив бортики, и смажьте сметаной. На тесто выложите нарезанные грибы, немного посолите и поперчите. Сверху распределите лук, а следующим ровным слоем — кружочки картофеля. Снова немного посолите и поперчите. Картошку смажьте сметаной и присыпьте тертым сыром.
Bake a pie. Preheat the oven to 180 degrees. Place the pie pan in a hot oven and bake for 30-35 minutes.
Испеките пирог. Духовку разогрейте до 180 градусов. Форму с пирогом отправьте в горячую духовку и выпекайте в течение 30-35 минут.
The finished pie with salted milk mushrooms and potatoes is delicious both hot and cold. Cut the pie into portions, place on a plate and serve with sour cream and fresh parsley and dill.
Готовый пирог с солеными груздями и картофелем вкусен как горячим, так и остывшим. Нарежьте пирог на порции, выложите на тарелку и подавайте вместе со сметаной и свежей зеленью петрушки и укропа.