Place all ingredients on the table for easy preparation. Wash and peel the vegetables. Rinse the beef under running water.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Овощи помойте и почистите. Говядину промойте под проточной водой.
Place the beef in a saucepan, cover with water, add a bay leaf and cook for 30-40 minutes, periodically skimming off the resulting foam. Once cooked, remove the meat from the broth and cut it into small pieces.
Говядину положите в кастрюлю, залейте водой, добавьте лавровый лист и поставьте вариться на 30-40 минут, периодически снимая образовавшуюся пенку. После готовности достаньте мясо из бульона и нарежьте его небольшими кусочками.
While the broth is cooking, prepare the vegetables. Grate the carrots on a coarse grater, cut the onion into half rings, garlic into thin rings, and potatoes into cubes.
Пока варится бульон, подготовьте овощи. Морковь натрите на крупной терке, лук нарежьте полукольцами, чеснок – тонкими кольцами, картофель – брусочками.
In a frying pan heated with vegetable oil, fry the onions, carrots and garlic. Add tomato paste to the mixture and stir. Simmer for 5 minutes.
На разогретой с растительным маслом сковороде обжарьте лук, морковь и чеснок. К пережарке добавьте томатную пасту и перемешайте. Тушите в течение 5 минут.
Place meat, potatoes and sauerkraut into the broth. Cook for 10-15 minutes.
Выложите в бульон мясо, картошку и квашеную капусту. Варите в течение 10-15 минут.
Then add overcooking, salt and pepper to taste to the pan. Stir, bring to a boil and reduce heat. Cook over medium heat for 15 minutes.
Затем добавьте в кастрюлю пережарку, соль и перец по вкусу. Перемешайте, доведите до кипения и убавьте огонь. Варите на среднем огне в течение 15 минут.
When ready, let the cabbage soup steep for 15-20 minutes for a rich taste and serve.
По готовности дайте щам настояться в течение 15-20 минут для насыщенного вкуса и подавайте к столу.
Serve cabbage soup in Old Russian style in portioned plates, garnished with sour cream and chopped fresh herbs.
Подавайте щи по-старорусски в порционных тарелках, украсив сметаной и рубленной свежей зеленью.