Prepare all ingredients. Wash the apples, peel them, remove the core and cut into small slices half a centimeter in size. If the mold is metal, you will need foil.
Приготовьте все ингредиенты. Яблоки промойте, очистите от кожуры, вырежьте сердцевину и порежьте на небольшие дольки размером полсантиметра. Если форма металлическая, то понадобится фольга.
Prepare the dough. Break the eggs into a large bowl, add sugar and beat with a mixer for a few minutes until fluffy.
Приготовьте тесто. Разбейте яйца в большую миску, добавьте сахар и взбивайте миксерром в течение нескольких минут до образования воздушной пены.
Add sifted flour, salt, vanilla sugar, baking powder and cream to the mixture. Stir until smooth without lumps with a whisk or mixer.
В смесь добавьте просеянную муку, соль, ванильный сахар, разрыхлитель и сливки. Размешайте до однородной массы без комочков венчиком или миксером.
Prepare the form. Place foil on the bottom. Then apply soft butter to the inside and sprinkle with two tablespoons of semolina. This way the charlotte will be easy to remove from the mold and a light golden crust will appear.
Подготовьте форму. Выложите на дно фольгу. Затем на внутреннюю часть нанесите мягкое сливочное масло и посыпьте двумя ложками манной крупы. Так шарлотку будет легко извлечь из формы и появится легкая золотистая корочка.
Place the finished dough in a baking dish. Spread it in an even layer. Place apple slices on top in two rows and place in an oven preheated to 180℃ for 30-35 minutes. Cool the finished charlotte completely, remove it from the mold and place it on a flat dish.
Готовое тесто поместите в форму для выпечки. Распределите его ровным слоем. Выложите сверху кусочки яблок в два ряда и поместите в разогретую до 180℃ духовку на 30-35 минут. Готовую шарлотку полностью остудите, вытащите из формы и положите на плоское блюдо.
Sprinkle the pie with cinnamon or powdered sugar. Serve with fresh sour cream.
Посыпьте пирог корицей или сахарной пудрой. Подавайте со свежей сметаной.