Lay out all the necessary ingredients in front of you. Measure bulk ingredients into a measuring cup or kitchen scale. Remove the eggs and butter from the refrigerator in advance so that they are at room temperature. Frozen berries do not need to be thawed.
Разложите перед собой все необходимые ингредиенты. Сыпучие продукты отмерьте в мерной чашке или на кухонных весах. Заранее достаньте из холодильника яйца и сливочное масло, чтобы они были комнатной температуры. Замороженные ягоды размораживать не нужно.
Beat the eggs in a deep bowl. Add the eggs and beat well again with a mixer.
Взбейте яйца в глубокой посуде. Добавьте яйца и еще раз хорошо взбейте миксером.
Add flour, baking powder, vegetable oil, soda, vanilla sugar, kefir and salt to this mixture. Mix well until smooth.
В эту массу добьте муку, разрыхлитель, растительное масло, соду, ванильный сахар, кефир и соль. Хорошо перемешайте до однородности.
Stir frozen berries into the dough.
Замороженные ягоды вмешайте в тесто.
Apply soft butter evenly to the inside of the mold and sprinkle with semolina.
На внутреннюю часть формы равномерно нанесите мягкое сливочное масло и обсыпьте манной крупой.
Pour the dough with berries into the prepared pan and distribute evenly. Bake for 30-35 minutes at 180℃. It is better to use the oven mode top/bottom so that the charlotte bakes evenly.
Выложите тесто с ягодами в готовую форму и распределите равномерно. Выпекайте 30-35 минут при температуре 180℃. Режим духовки лучше использовать верх/низ, чтобы шарлотка пропеклась равномерно.
Serve with jam or sour cream.
Подавайте с вареньем или сметаной.