Measure and prepare all the necessary ingredients. Wash the strawberries, remove the sepals; in the recipe they are used whole, uncut, if the fruits are not very large. To prepare, you will need a mold, 26 cm in diameter is best.
Отмерьте и подготовьте все необходимые ингредиенты. Промойте клубнику, удалите чашелистики, в рецепте она используется целиком, ненарезанной, если плоды не очень большие. Для приготовления понадобится форма, лучше подойдет 26 см в диаметре.
Beat eggs with sugar in a deep bowl until foam forms.
Взбейте яйца с сахаром в глубокой посуде до образования пены.
Add the remaining ingredients: sifted flour, baking powder, vegetable oil, vanilla sugar and salt. Mix well to form a uniform dough without lumps.
Добавьте оставшиеся ингредиенты: просеянную муку, разрыхлитель, растительное масло, ванильный сахар и соль. Хорошо перемешайте, чтобы получилось равномерное тесто без комочков.
Prepare the form. Grease the inside with butter, then sprinkle with semolina. Spread the dough evenly into the pan.
Подготовьте форму. Смажьте внутри сливочным маслом, затем обсыпьте манной крупой. Выложите равномерно тесто в форму.
Carefully place the strawberries on top, pressing them into the dough a little.
Сверху аккуратно разложите клубнику, немного втапливая ее в тесто.
Bake for 30-35 minutes at 180℃ on top/bottom mode. After cooking, let the charlotte cool completely. Only then remove from the mold and cut.
Выпекайте 30-35 минут при температуре 180℃ на режиме верх/низ. После приготовления дайте шарлотке полностью остыть. Только после этого извлекайте из формы и нарезайте.
Serve with fresh berries. Charlotte goes well with berry jelly.
Подавайте со свежими ягодами. Шарлотка хорошо сочетается с ягодным киселем.