Prepare the form. Take some soft butter and spread it on the bottom of the pan. Sprinkle some semolina on top of the butter. Distribute the semolina evenly along the bottom, changing the angle of inclination. Wash the apples and pat them dry with a paper towel. Cut into thin slices about 3 mm wide and sprinkle with lemon juice to prevent them from darkening. Melt the butter in the microwave for 30-40 seconds.
Подготовьте форму. Возьмите немного мягкого сливочного масла и размажьте по дну формы. Обсыпьте сверху на масло немного манки. Распределите манку равномерно по дну меняя угол наклона. Вымойте яблоки, обмокните их бумажным полотенцем. Нарежьте на тонкие дольки около 3 мм ширины и сбрызните лимонным соком, чтобы они не потемнели. Сливочное масло растопите в микроволновке 30-40 секунд.
Prepare the dough. For the dough, it is better to take a deep bowl. Break the eggs into it, add sugar, flour, butter and baking powder. Mix all ingredients well using a blender or large whisk.
Приготовьте тесто. Для теста лучше взять глубокую миску. Разбейте туда яйца, добавьте сахар, муку, сливочное масло и разрыхлитель. Хорошо перемешайте все ингредиенты с помощью блендера или крупного венчика.
Pour the batter completely into the prepared 24-26 cm pan and carefully place the sliced apples, cut side up, in the shape of a flower.
В подготовленную форму 24-26 см вылейте полностью тесто и аккуратно выложьте нарезанные яблоки срезом вверх в форме цветка.
Preheat the oven to 180℃ and bake the dough for 30-35 minutes. After baking, be sure to let the charlotte cool completely before removing it from the mold.
Разогрейте духовку до 180℃ и поставьте запекать тесто на 30-35 минут. После пропекания обязательно перед извлечением из формы дайте шарлотке полностью остыть.
Sprinkle the finished charlotte with powdered sugar. Serve with any jam.
Посыпьте готовую шарлотку сахарной пудрой. Подавайте с любым вареньем.