Wash the apples and dry with a kitchen towel. Remove the core. Cut into equal slices 5-7 mm wide. Sprinkle with lemon juice. First remove the eggs and kefir from the refrigerator so that they are at room temperature. It is better to use a 26 cm silicone mold.
Помойте яблоки, протрите кухонным полотенцем. Извлеките сердцевину. Нарежьте на одинаковые дольки шириной 5-7 мм. Сбрызните лимонным соком. Предварительно достаньте из холодильника яйца и кефир, чтобы они были комнатной температуры. Лучше использовать силиконовую форму 26 см.
Prepare the dough. Break the eggs into a deep bowl, add sugar and kefir. Beat until smooth.
Приготовьте тесто. Разбейте яйца в глубокую миску, добавьте сахар и кефир. Взбейте до однородной массы.
Add sifted whole grain flour, baking powder, vanilla sugar and salt to the resulting mixture. Mix everything thoroughly.
В получившуюся смесь добавьте просеянную цельнозерновую муку, разрыхлитель, ванильный сахар и соль. Все тщательно перемешайте.
Cut the apples into pieces and place in a frying pan with butter. Sprinkle with lemon juice and simmer until the apples are soft.
Нарежьте яблоки кусочками и положите в сковороду со сливочным маслом. Сбрызните лимонным соком и потушите до мягкости яблок.
Place the pan in an oven preheated to 180 ℃. To ensure that the charlotte is not dry, it is better to cover the mold with foil. Bake until done, about 30 minutes. Cool before removing from pan.
Поставьте форму в разогретую до 180 ℃ духовку. Чтобы шарлотка получилась не сухой, лучше накрыть форму фольгой. Выпекайте до готовности около 30 минут. Остудите перед тем, как доставать из формы.
Sprinkle the finished charlotte with powdered sugar.
Посыпьте готовую шарлотку сахарной пудрой.