It is better to choose sour apples, such as Granny Smith. Peel the apples, cut out the core and cut into small cubes 1.5-2 cm in size. Sprinkle them with lemon juice to prevent them from darkening. Take a mold with a diameter of 26 cm.
Яблоки лучше выбирать кислых сортов, например Гренни Смит. Очистите яблоки от кожуры, вырежьте сердцевину и нарежьте на небольшие кубики размером 1,5-2 см. Сбрызните их соком лимона, чтобы они не потемнели. Возьмите форму диаметром 26 см.
Prepare the dough. Break the eggs into a deep bowl, add sugar and beat with a mixer for 5 minutes until a white, airy foam forms.
Приготовьте тесто. Разбейте яйца в глубокую миску, добавьте сахар и взбивайте миксерром в течение 5 минут до образования белой воздушной пены.
Add sifted flour, salt and vanilla sugar to the mixture. Stir until smooth with a whisk or mixer.
В смесь добавьте просеянную муку, соль и ванильный сахар. Размешайте до однородной массы венчиком или миксером.
Add apple cubes to the dough and mix thoroughly. Place this mixture in a baking dish, previously greased with butter and sprinkled with semolina. Spread the dough with apples in an even layer and place in an oven preheated to 180℃ for 30 minutes.
В тесто добавьте кубики яблок и тщательно перемешайте. Эту смесь выложите в форму для выпечки, предварительно смазанную сливочным маслом посыпанную манной крупой. Распределите тесто с яблоками ровным слоем и поместите в разогретую до 180℃ духовку на 30 минут.
Cool the finished charlotte, carefully remove it from the mold and place it on a flat dish.
Готовую шарлотку остудите, аккуратно вытащите из формы и выложите на плоское блюдо.
Cut the charlotte into equal pieces. Sprinkle with powdered sugar and serve with sour cream.
Разрежьте шарлотку на равные кусочки. Посыпьте сахарной пудрой и подавайте со сметанным кремом.