Prepare all products. Remove eggs and milk from the refrigerator in advance; they should be at room temperature.
Подготовьте все продукты. Заранее достаньте из холодильника яйца и молоко, они должны быть комнатной температуры.
Beat eggs with sugar. It is better to beat with a mixer at low speed, gradually increasing. Beat until fluffy foam appears.
Взбейте яйца с сахаром. Лучше взбивать миксером на маленькой скорости, постепенно увеличивая. Взбивайте до появления воздушной пены.
Prepare the dough. Add the remaining ingredients to the egg mixture: milk, vanilla sugar, flour, baking powder, soda and salt. Beat everything with a mixer at low speed until a homogeneous consistency is obtained.
Приготовьте тесто. В яичную массу добавьте остальные ингредиенты: молоко, ванильный сахар, муку, разрыхлитель, соду и соль. Взбейте все миксером на низкой скорости до получения однородной консистенции.
Prepare the apples. Wash and pat dry with a kitchen towel. Cut into large slices, remove the core. It is very convenient in this case to use a special knife for slicing apples.
Подготовьте яблоки. Помойте, обмокните кухонным полотенцем. Нарежьте на крупные дольки, удалите сердцевину. Очень удобно в этом случае использовать специальный нож для нарезки яблок.
Prepare the form. Place foil on the bottom of the mold, apply soft butter to the inside and sprinkle with two tablespoons of semolina.
Подготовьте форму. Выложите на дно формы фольгу, на внутреннюю часть нанесите мягкое сливочное масло и посыпьте двумя ложками манки.
Place the dough carefully into the mold. Place the apples on top in a checkerboard pattern.
Выложите тесто аккуратно в форму. Яблоки разложите сверху в шахматном порядке.
Preheat the oven to 180℃, bake for 30-35 minutes until done. After baking, cool the charlotte well before removing, this will help it keep its shape better.
Разогрейте духовку до 180℃, выпекайте 30–35 минут до готовности. После выпекания хорошо остудите шарлотку перед извлечением, так она будет лучше держать форму.
Serve charlotte with fresh sour cream or condensed milk. You can sprinkle the top with powdered sugar, so the dish will look more appetizing.
Подавайте шарлотку со свежей сметаной или сгущеным молоком. Можно посыпать верхушку сахарной пудрой, так блюдо будет смотреться более аппетитно.