Rinse the pollock fillet and green onions and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients.
Филе минтая и зеленый лук ополосните и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the pollock fillet into portioned steaks. Season with salt and pepper.
Филе минтая нарежьте на порционные стейки. Посолите и поперчите.
Finely chop the green onions, pass the garlic through a press or chop with a knife.
Зеленый лук мелко нашинкуйте, чеснок пропустите через пресс или измельчите ножом.
Prepare the sauce: in a deep bowl, combine mayonnaise, sour cream, green onions, garlic and broth. Season with salt and pepper.
Приготовьте соус: в глубокой миске соедините майонез, сметану, зеленый лук, чеснок и бульон. Посолите и поперчите.
Mix all ingredients until smooth. The sauce is ready.
Перемешайте все ингредиенты до однородности. Соус готов.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the pollock for 4 minutes on each side until golden brown.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте минтая в течение 4 минут с каждой стороны до золотистой корочки.
Pour the sour cream and garlic sauce over the fish and reduce the heat slightly. Simmer the fish in the sauce for 2-3 minutes until the sauce thickens and coats the fish.
Залейте рыбу сметанно-чесночным соусом и убавьте немного огонь. Потушите рыбу в соусе 2-3 минуты до тех пор, пока соус не загустеет и не покроет рыбу.
Garnish the finished dish with green onions and a slice of lemon. Bon appetit.
Готовое блюдо украсьте зеленым луком и ломтиком лимона. Приятного аппетита.
Serve the pollock in sour cream and garlic sauce with mashed potatoes or steamed broccoli.
Подайте к минтаю в сметанно-чесночном соусе картофельное пюре или брокколи на пару.