Prepare ingredients for ratatouille in a slow cooker. Wash all vegetables. Peel the onions and garlic, remove seeds and veins from the peppers. Cut the eggplants into rings, salt the pulp and leave for 20 minutes. Salt will draw out the bitterness. After this, rinse the vegetable and squeeze it out. Two tomatoes, peppers, onions, cut into cubes. Chop the garlic. Cut the zucchini and remaining tomatoes into slices. Chop the greens. Tip: Zucchini can be replaced with zucchini. Zucchini pulp is more tender and soft. It can be eaten raw in salads and snacks. Zucchini is denser and is good to stew and cook.
Подготовьте продукты для рататуя в мультиварке. Все овощи помойте. Лук и чеснок почистите, у перцев удалите семена и прожилки. Баклажаны нарежьте колечками, посолите мякоть и оставьте на 20 минут. Соль вытянет горечь. После этого ополосните овощ и отожмите. Два помидора, перец, лук, нарежьте кубиками. Чеснок измельчите. Кабачки и остальные помидоры нарежьте кружочками. Зелень порубите. Совет: Кабачки можно заменить цукини. Мякоть цукини более нежная и мягкая. Ее можно употреблять в сыром виде в салатах и закусках. Кабачки более плотные, их хорошо тушить и варить.
Prepare ratatouille in a slow cooker. Pour vegetable oil into the bowl. Add pepper, onion, garlic, half a portion of tomatoes (diced). Turn on the baking mode for 20 minutes.
Приготовьте рататуй в мультиварке. Налейте в чашу растительное масло. Выложите перец, лук, чеснок, половину порции помидоров (кубики). Включите режим выпечка на 20 минут.
Finish cooking. Grind the prepared vegetables in a blender. Add some salt. Place half of the mixture on a plate. Place slices of zucchini, eggplant, and tomatoes on the vegetable sauce in a circle, edge up, alternating them. Place the vegetable sauce from the plate on top. Sprinkle with herbs, Provençal herbs, salt and pepper. Cook in bake mode for another 40 minutes.
Завершите приготовление. Готовые овощи измельчите блендером. Посолите. Половину полученной смеси выложите в тарелку. На овощной соус выложите кружочки кабачков, баклажанов, помидоров по кругу ребром вверх, чередуя их. Сверху выложите овощной соус из тарелки. Посыпьте зеленью, прованскими травами, посолите, поперчите. Готовьте в режиме выпечка еще 40 минут.
Serve ratatouille from the slow cooker as a separate dish or as a side dish for meat and fish.
Подавайте рататуй из мультиварки как самостоятельное блюдо или в качестве гарнира к мясу и рыбе.