Prepare ingredients for ratatouille with chicken in the oven. Wash the vegetables. Trim the eggplant on both sides and cut it into strips. Do the same with the zucchini. Remove the stem and seeds from the pepper and also cut into strips. Wash and dry the chicken fillet, cut into flat pieces, and beat with a hammer. Tip: There is no consensus on how to properly cut vegetables - into circles or cubes. It all depends on the time the cook is willing to spend on cooking. The cubes cook faster.
Подготовьте продукты для рататуя с курицей в духовке. Овощи помойте. Обрежьте баклажан с двух сторон, нарежьте его соломкой. То же самое сделайте с цукини. Удалите у перца плодоножку и семена и тоже нарежьте соломкой. Куриное филе помойте и обсушите, нарежьте на плоские кусочки, отбейте молотком. Совет: Как правильно резать овощи — кружочками или кубиками — единого мнения не существует. Все зависит от времени, которое повар готов потратить на приготовление. Кубики готовятся быстрее.
Make ratatouille with chicken. Pour oil into a hot frying pan. Fry the chopped vegetables over low heat for 5-7 minutes, stirring. Add some salt. Add tomato paste, stir, simmer for 5 minutes.
Приготовьте рататуй с курицей. Налейте масло на раскаленную сковороду. Обжарьте на слабом огне нарезанные овощи 5-7 минут, помешивая. Посолите. Добавьте томатную пасту, перемешайте, тушите 5 минут.
Bake the ratatouille. Place chicken fillet in a baking dish, add salt and pepper. Place the stewed vegetables on top of the chicken, smooth it out and place the pan in an oven preheated to 180 degrees. Bake for 20-25 minutes.
Запеките рататуй. В форму для запекания выложите куриное филе, посолите, поперчите. Сверху на курицу выложите тушеные овощи, разровняйте и отправьте форму в разогретую до 180 градусов духовку. Запекайте 20-25 минут.
Serve chicken ratatouille hot, warm or chilled. Before serving, sprinkle with fresh cilantro and basil.
Подавайте рататуй с курицей горячим, теплым или охлажденным. Перед подачей посыпьте свежей зеленью кинзы и базилика.