Prepare ingredients for ratatouille in a frying pan. Wash zucchini, eggplant, tomatoes and bell peppers. Peel the onion and garlic. Remove seeds and membranes from peppers. Cut the zucchini into 1 cm thick circles, the eggplant into medium cubes, and the onion into half rings. Cut the tomatoes into quarters, remove the seeds, and cut the pulp into cubes. Chop the garlic. Place the zucchini and eggplant in separate bowls and add salt. Leave for 30 minutes to remove the bitterness. Wash and chop the basil. Tip: Zucchini can be replaced with zucchini. Young eggplants and zucchini can be left unsalted for 30 minutes.
Подготовьте продукты для рататуя на сковороде. Цукини, баклажаны, помидоры и сладкий перец вымойте. Лук и чеснок очистите. Удалите из перца семена и перегородки. Цукини нарежьте кружками толщиной 1 см, баклажаны — средними кубиками, лук — полукольцами. Помидоры разрежьте на четвертинки, удалите семена, мякоть нарежьте кубиками. Чеснок порубите. Цукини и баклажаны разложите в разные миски и посолите. Оставьте на 30 минут, чтобы ушла из них горечь. Базилик вымойте и нарежьте. Совет: Цукини можно заменить кабачком. Молодые баклажаны и цукини можно не засыпать солью на 30 минут.
Cook ratatouille in a frying pan. Pour 2 tbsp. l. olive oil in a wide frying pan and quickly fry the bell peppers. Place it on a plate. Repeat the same procedure with onions, zucchini and eggplant. Pour in the remaining oil. Add garlic, tomatoes, bay leaves and thyme leaves. Season with sugar, salt and pepper to taste. Stirring, fry over medium heat for 5 minutes.
Приготовьте рататуй на сковороде. Налейте 2 ст. л. оливкового масла на широкую сковороду и быстро обжарьте сладкий перец. Выложите его на тарелку. Повторите ту же процедуру с луком, цукини и баклажанами. Влейте оставшееся масло. Выложите чеснок, помидоры, лавровый лист и листочки тимьяна. Приправьте сахаром, солью и перцем по вкусу. Помешивая, жарьте на среднем огне 5 минут.
Finish cooking. Add previously fried vegetables. Simmer for 5-6 minutes over medium heat, stirring. Add basil, stir again, remove from heat.
Завершите приготовление. Добавьте обжаренные ранее овощи. Тушите 5-6 минут на среднем огне, помешивая. Добавьте базилик, снова перемешайте, уберите с огня.
Serve the prepared ratatouille in a frying pan with meat dishes. You can also stuff pancakes with ratatouille cooked in a frying pan or put it in an omelet. In these cases, vegetables should be cut much smaller than for an independent dish.
Подавайте готовый рататуй на сковороде к мясным блюдам. Также рататуем, приготовленным на сковороде, можно фаршировать блины или класть его в омлет. В этих случаях овощи следует нарезать значительно мельче, чем для самостоятельного блюда.