Prepare ingredients for ratatouille with cheese. Rinse and dry the vegetables. Cut zucchini, eggplant, peppers, tomatoes into rings. Sprinkle salt on top of the eggplants for 15 minutes to remove the bitterness. Grate the cheese on a medium grater. Tip: Choose young zucchini and eggplants, cut them with the skin.
Подготовьте продукты для рататуя с сыром. Овощи промойте и просушите. Кабачки, баклажаны, перец, помидоры нарежьте колечками. Баклажаны посыпьте сверху солью на 15 минут, чтобы из них ушла горечь. Сыр натрите на средней терке. Совет: Кабачки и баклажаны выбирайте молодые, нарезайте их вместе со шкуркой.
Prepare ratatouille with cheese. Place the vegetables in a baking dish, alternating zucchini, eggplant, peppers, and tomatoes, edge side up. Sprinkle salt, pepper, basil on top, pour oil. Place in an oven preheated to 200 degrees for 30-40 minutes.
Приготовьте рататуй с сыром. Выложите овощи в форму для запекания, чередуя кабачок, баклажан, перец, помидоры ребром вверх. Посыпьте сверху солью, перцем, базиликом, полейте маслом. Поставьте запекаться в предварительно разогретую до 200 градусов духовку на 30-40 минут.
Finish cooking. Sprinkle the finished ratatouille with cheese and place in the oven for another 5 minutes until the cheese melts.
Завершите приготовление. Готовый рататуй посыпьте сыром и поставьте еще на 5 минут в духовку, чтобы сыр расплавился.
Serve ratatouille with cheese and tomato or garlic sauce.
Подавайте рататуй с сыром с томатным или чесночным соусом.