Prepare all the ingredients specified in the recipe. Wash the zucchini, parsley, chicken thighs, tomatoes, potatoes and dry with a paper towel. Peel the zucchini and potatoes. Preheat oven to 200°C.
Подготовьте все ингредиенты, указанные в рецепте. Кабачок, петрушку, куриные бедрышки, помидоры, картофель помойте и просушите бумажным полотенцем. Кабачок и картофель очистите от кожуры. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut off the stem and ends of the zucchini, then cut it into thin rings 3-4 mm thick.
У кабачка отрежьте плодоножку и кончики, затем нарежьте его тонкими кольцами толщиной 3-4 мм.
Cut the potatoes into thin rings 3-4 mm thick.
Картофель нарежьте тонкими кольцами толщиной 3-4 мм.
Blanch the tomatoes. To do this, make cross cuts on them, place them in boiling water in a saucepan, and keep in boiling water for 1 minute. Then quickly plunge into ice water and remove the skin.
Помидоры бланшируйте. Для этого сделайте на них крестовые надрезы, опустите в кипящую воду в кастрюле, подержите в кипятке в течение 1 минуты. Затем резко опустите в ледяную воду и снимите кожицу.
Cut the peeled tomatoes into large slices.
Очищенные помидоры нарежьте на крупные дольки.
Prepare the marinade for chicken and vegetables: mix vegetable oil, salt and spices in a deep bowl. Place the thighs in a separate bowl and pour half of the marinade over them. Leave for 30-60 minutes.
Приготовьте маринад для курицы и овощей: в глубокой миске смешайте растительное масло, соль и специи. В отдельную миску выложите бедрышки и залейте их половиной маринада. Оставьте на 30-60 минут.
Place the vegetables in another container and pour over the remaining half of the marinade. Stir. Leave to marinate for 30-60 minutes.
В другю емкость выложите овощи и полейте оставшейся половиной маринада. Перемешайте. Оставьте мариноваться на 30-60 минут.
Then take a baking dish, grease it with vegetable oil and place the vegetables first, then the thighs. Place the mold in the oven for 40-50 minutes at 200°C.
Затем возьмите форму для запекания, смажьте ее растительным маслом и выложите сначала овощи, затем бедрышки. Отправьте форму в духовку на 40-50 минут при 200 °С.
Chicken thighs with vegetables are ready. Serve the dish in portions, garnishing with finely chopped parsley.
Куриные бедрышки с овощами готовы. Подавайете блюдо порционно, украсив мелко нарубленной петрушкой.
For a beautiful presentation, arrange chicken and vegetables on fresh lettuce leaves. Garnish with cherry tomatoes. For your holiday table, you can bake a whole chicken.
Для красивой подачи выложите курицу и овощи на листья свежего салата. Украсьте помидорами черри. Для праздничного стола вы можете запечь целого цыпленка.