Peel the onion and finely chop it. Remove the tomatoes from the brine and remove the skins. Prepare the gravy boat. Wash the basil sprigs and separate them into leaves.
Лук очистите от шелухи и мелко нашинкуйте. Помидоры достаньте из рассола и снимите кожицу. Подготовьте соусник. Веточки базилика помойте и разделите на листики.
Prepare vegetables for sauce. Mash the peeled tomatoes with a potato masher or chop with a blender. Place the pan on maximum heat and heat through. Add a little vegetable oil, reduce heat and fry the chopped onion for 1-2 minutes. Next, add tomato puree and simmer over low heat for 2-3 minutes. Add tomato paste and water. Simmer for another 3-5 minutes.
Подготовьте овощи для соуса. Очищенные помидоры разомните толкушкой для картофеля или измельчите блендером. Сковороду поставьте на максимальный огонь и прогрейте. Добавьте немного растительного масла, уменьшите огонь и обжарьте нарезанный лук 1-2 минуты. Далее добавьте пюре из помидоров и тушите на медленном огне 2-3 минуты. Добавьте томатную пасту и воду. Тушите еще 3-5 минут.
Mix vegetables with spices. Add paprika to the stewed tomatoes. Add salt to taste. Let the sauce cool and strain through a sieve or puree in a blender. Pour into a convenient storage container.
Смешайте овощи со специями. В потушенные помидоры всыпьте паприку. Посолите по вкусу. Дайте соусу остыть и процедите через сито или измельчите блендером. Перелейте в удобную емкость для хранения.
Before serving, pour the marinated tomato sauce into a porcelain sauceboat and garnish with basil leaves.
Перед подачей перелейте соус из маринованных помидор в фарфоровый соусник и украсьте листиками базилика.