Wash the zucchini and cut it very thinly with a regular knife or vegetable peeler. Fry the sesame seeds, stirring continuously, in a dry frying pan until light golden brown. Peel the garlic and pass through a press.
Кабачок вымойте и очень тонко нарежьте обычным ножом или овощечисткой. Кунжут обжарьте, непрерывно помешивая, на сухой сковороде до легкого золотистого цвета. Чеснок очистите от шкурки и пропустите через пресс.
Prepare the marinade. Place soy sauce, olive oil, lemon juice, honey and garlic in a deep container. Mix everything well with a regular fork or whisk.
Приготовьте маринад. В глубокую емкость выложите соевый соус, оливковое масло, лимонный сок, мед и чеснок. Все хорошо перемешайте обычной вилкой или венчиком.
Marinate the zucchini. Place the zucchini slices in a container with the marinade, mix gently but thoroughly so that the marinade covers all the zucchini pieces. Sprinkle the zucchini with sesame seeds and leave to steep for 20-30 minutes.
Замаринуйте кабачки. Ломтики кабачка переложите в емкость к маринаду, аккуратно, но тщательно перемешайте, чтобы маринад охватил все кусочки кабачков. Посыпьте кабачки зернами кунжута и оставьте настаиваться на 20-30 минут.
Serve pickled zucchini in soy sauce in a wooden or clay deep plate, complemented with pieces of aromatic black bread.
Подайте маринованные кабачки в соевом соусе в деревянной или глиняной глубокой тарелке, дополнив кусочками ароматного черного хлеба.