Soak the cucumbers in cold water in a deep saucepan or basin for 2 hours, and then wash well under running water. Wash the jars well, preferably using baking soda or dry mustard. Tip: Choose small cucumbers with thick, dark green skin and tubercles for firm, crunchy cucumbers.
Замочите огурцы в холодной воде в глубокой кастрюле или тазу на 2 часа, а затем хорошо вымойте под проточной водой. Хорошо вымойте банки, желательно, с использованием пищевой соды или сухой горчицы. Совет: выберите небольшие огурцы с плотной темно-зеленой кожурой и бугорками, тогда огурцы получатся упругими и хрустящими.
Prepare the marinade. Boil water in a small saucepan. Add salt, sugar, stir and let simmer over low heat for 3 minutes. Add vinegar and remove pan from heat. Leave the marinade to cool.
Приготовьте маринад. В небольшой кастрюле вскипятите воду. Добавьте соль, сахар, размешайте и дайте покипеть на слабом огне 3 минуты. Добавьте уксус и снимите кастрюлю с огня. Маринад оставьте остывать.
Prepare vegetables and herbs. Cut off the ends of the washed cucumbers, rinse the dill umbrellas and cherry leaves and shake them off. Peel and wash the garlic.
Подготовьте овощи и зелень. У вымытых огурцов отрежьте кончики, зонтики укропа и вишневый лист сполосните и отряхните. Чеснок очистите и вымойте.
Fill the jars. Place garlic, black peppercorns, dill umbrellas, cherry leaves, coriander and mustard seeds at the bottom of clean and dry jars. Fill the jars tightly with cucumbers. Pour the cold marinade over the cucumbers and cover the jars with lids.
Наполните банки. На дно чистых и сухих банок выложите чеснок, черный перец горошком, зонтики укропа, вишневые листы, зерна кориандра и горчицы. Плотно заполните банки огурцами. Залейте огурцы холодным маринадом и накройте банки крышками.
Place the cucumbers in the oven. Preheat the oven to 170 degrees. Place the jars on a cold baking sheet and pour cold water into the baking sheet. Place the baking tray with jars in the oven on the lowest level for 30 minutes. Once the time is up, carefully remove the jars from the oven and seal the lids tightly. Turn the jars upside down and leave until completely cool.
Отправьте огурцы в духовку. Разогрейте духовку до 170 градусов. На холодный противень выставьте банки и налейте в противень холодной воды. Противень с банками поставьте в духовку на самый нижний уровень на 30 минут. По истечении времени осторожно вытащите банки из духовки и плотно закатайте крышки. Переверните банки вверх дном и оставьте до полного остывания.
Serve pickled cucumbers with boiled potatoes with butter, thinly sliced lard, and green onions, and you’ll get a classic Little Russian lunch.
Подайте маринованные огурцы к вареной картошке со сливочным маслом, тонко нарезанному салу, перышкам зеленого лука, и получится классический малороссийский обед.