Wash and peel the vegetables. Prepare and steam or oven preserve jars and lids. Boil the water.
Помойте и почистите овощи. Подготовьте и обработайте паром или в духовке банки и крышки для консервации. Вскипятите воду.
Prepare your ingredients. Cover the peas with water and place over medium heat, bring to a boil and cook for 3 minutes. Chop the garlic and put it in a jar along with the dill. Place the cucumbers in a jar, add peas on top, add boiled water and leave for 10 minutes.
Подготовьте ингредиенты. Залейте горох водой и поставьте на средний огонь, доведите до кипения и варите 3 минуты. Чеснок измельчите и положите в банку вместе с укропом. Положите огурцы в банку, сверху насыпьте горох, туда же добавьте кипяченую воду и оставьте на 10 минут.
Marinate the vegetables. Drain the water into a saucepan, add salt, sugar, and place it on the stove. Bring to a boil, add vinegar and pour the marinade into a jar. Close the lid tightly and store in a dry place.
Замаринуйте овощи. Слейте воду в кастрюлю, добавьте соль, сахар, и поставьте ее на плиту. Доведите до кипения, добавьте уксус и залейте маринад в банку. Плотно закройте крышку и уберите в сухое место.
Serve pickled peas and cucumbers with boiled potatoes.
Подавайте маринованный горошек с огурцами к отварному картофелю.