Recipes / Pickled cucumbers with dill Маринованные огурцы с укропом
Pickled cucumbers with dill and garlic are incredibly aromatic, crispy and very tasty. You can experiment with the marinade recipe by adding ginger, chili pepper, cloves, currant leaves, cherries or horseradish root. These cucumbers can be eaten the very next day if they are coarsely cut into circles or slices before pickling. In this case, there is no need to add vinegar. For pickling for the winter, it is better to choose small cucumbers, strong, approximately the same in size.
Маринованные огурцы с укропом и чесноком выходят необыкновенно ароматными, хрустящими и очень вкусными. Рецепт маринада можно варьировать, добавляя имбирь, чили, гвоздику, листья смородины, ветви вишни или корень хрена. Такие огурцы можно есть уже на следующий день, если перед засолкой нарезать их крупными кружками или дольками. Уксус в таком случае не требуется. Для заготовок на зиму лучше выбирать небольшие, крепкие огурчики, примерно одинакового размера.
Steps / Шаги:
Rinse the cucumbers well and soak in cold water for 3 hours. Wash the dill branches and umbrellas well and dry. Peel the garlic. Sterilize jars and lids in any way. Prepare a large pan for sterilization.
Огурцы хорошо промойте, замочите в холодной воде на 3 часа. Веточки и зонтики укропа хорошо промойте и обсушите. Чеснок почистите. Банки и крышки простерилизуйте любым способом. Подготовьте большую кастрюлю для стерилизации.
Prepare jars for pickling. Cut each clove of garlic into 2-3 parts. Coarsely chop the dill sprigs. Distribute the garlic and dill umbrellas evenly among the jars. Place cucumbers mixed tightly with dill stems into jars.
Подготовьте банки для маринования. Каждый зубчик чеснока разрежьте на 2–3 части. Веточки укропа крупно нарежьте. Разложите равномерно по банкам чеснок и зонтики укропа. Плотно уложите в банки огурцы вперемешку с стеблями укропа.
Cook the marinade. Boil the water. Add salt and sugar to the water. Cook for 5 minutes. Add vinegar, mix well.
Сварите маринад. Вскипятите воду. Добавьте в воду соль, сахар. Варите 5 минут. Добавьте уксус, хорошо перемешайте.
Pickle the cucumbers. Place the jars of cucumbers in a saucepan with a little warm water. Pour marinade into jars. Sterilize for 10 minutes. Seal the jars with lids.
Замаринуйте огурцы. Поставьте банки с огурцами в кастрюлю с небольшим количеством теплой воды. Залейте в банки маринад. Стерилизуйте 10 минут. Герметично закройте банки крышками.
Thinly slice the smoked lard. Serve pickled cucumbers with dill with lard.
Тонко нарежьте копченое сало. Подавайте маринованные огурцы с укропом с салом.