Wash the tomatoes, dry them, remove the stems. Wash and dry fresh basil. Peel the garlic. Prepare a small salad bowl and cling film.
Помидоры помойте, обсушите, удалите плодоножки. Свежий базилик помойте и обсушите. Чеснок почистите. Подготовьте небольшую салатницу и пищевую пленку.
Prepare the dressing. Squeeze out the garlic. Mix olive oil, garlic, balsamic vinegar, sugar and salt in a separate bowl. Leave for 10 minutes.
Приготовьте заправку. Чеснок выдавите. Смешайте в отдельной миске оливковое масло, чеснок, бальзамический уксус, сахар и соль. Оставьте на 10 минут.
Prepare the tomatoes. Cut the tomatoes into large slices. Divide the basil into leaves.
Подготовьте томаты. Помидоры нарежьте крупными дольками. Базилик разделите на листики.
Marinate the salad. In a salad bowl, combine tomatoes, basil and marinade. Mix well, cover with cling film and leave in the refrigerator for 30 minutes.
Замаринуйте салат. В салатнице смешайте помидоры, базилик и маринад. Хорошо перемешайте, укройте пищевой пленкой и оставьте на 30 минут в холодильнике.
Serve the salad with pickled tomatoes, garnished with fresh basil leaves.
Подавайте салат с маринованными помидорами, украсив листиками свежего базилика.