Rinse the cucumbers well. Peel the garlic and wash all the cloves. Boil buckwheat in salted water, season with butter. Wash 1 liter jars and pour boiling water over them. Prepare and sterilize lids for preservation.
Хорошо промойте огурцы. Очистите от шелухи чеснок и помойте все зубчики. Отварите гречку в подсоленной воде, заправьте сливочным маслом. Банки объемом 1 литр помойте и обдайте кипятком. Подготовьте и простерилизуйте крышки для консервации.
Make preparations for the marinade. Take the number of jars needed to distribute the entire batch of cucumbers. Place dill and two or three cloves of garlic at the bottom of each jar. Add 1 tbsp. l. mustard seeds into each jar.
Сделайте заготовки для маринада. Возьмите количество банок, необходимое для распределения всей партии огурцов. На дно каждой банки положите укроп и два-три зубчика чеснока. Насыпьте 1 ст. л. горчицы в семенах в каждую банку.
Place the cucumbers in jars. Cut off the ends of the cucumbers on both sides. Divide tightly into jars. Boil water and pour into each jar of cucumbers, cover with a lid for 20 minutes.
Разложите огурцы по банкам. Отрежьте с обеих сторон кончики огурцов. Плотно распределите по банкам. Закипятите воду и налейте в каждую банку с огурцами, прикройте крышкой на 20 минут.
Prepare the marinade. Drain the water from the jars into a saucepan, add sugar and salt. For each liter of water, take 2 tbsp. l. vinegar, sugar and salt. Boil the marinade. Pour the marinade into jars and roll up the lids. Cover the cucumber jars with a blanket and let cool completely. Put the preserves in the pantry.
Приготовьте маринад. Слейте воду с банок в кастрюлю, всыпьте сахар и соль. На каждый литр воды возьмите по 2 ст. л. уксуса, сахара и соли. Прокипятите маринад. Разлейте маринад по банкам и закатайте крышки. Накройте одеялом банки с огурцами и дайте полностью остыть. Уберите консервацию в кладовку.
Serve pickled cucumbers with your favorite side dish - for example, boiled buckwheat.
Маринованные огурцы подавайте к любимому гарниру — например, отваренной гречке.