Pat the pollock fillet dry with a paper towel. Prepare all other ingredients.
Филе минтая промокните бумажным полотенцем. Подготовьте все остальные ингредиенты.
Cut the fish into equal pieces weighing approximately 80-100 grams
Нарежьте рыбу на равные кусочки весом примерно 80-100 граммов
Place the pollock in a deep bowl and sprinkle with lemon juice. Salt and pepper it.
Положите минтай в глубокую миску и сбрызните лимонным соком. Посолите его и поперчите.
Break two eggs into another deep bowl.
В другую глубокую миску разбейте два яйца.
Add water to the eggs and whisk everything until fluffy.
Добавьте к яйцам воду и взбейте всё венчиком до пышной пены.
Add sifted flour and stir until smooth. The batter is ready.
Добавьте просеянную муку и перемешайте до однородности. Кляр готов.
Dip the pollock pieces into the batter.
Обмокните кусочки минтая в кляр.
Pour oil into a well-heated frying pan and place pollock in batter. Fry it for 5 minutes on each side over low heat.
На хорошо разогретую сковороду вылейте масло и выложите минтай в кляре. Жарьте его по 5 минут с каждой стороны на небольшом огне.
Fried pollock in batter is ready. Garnish the dish with a slice of lemon.
Жаренный минтай в кляре готов. Украсьте блюдо долькой лимона.