Prepare all the ingredients specified in the recipe.
Подготовьте все ингредиенты, указанные в рецепте.
Place frozen blackcurrants in a small saucepan and add sugar. Fill everything with clean cold water. Place the pan on the fire.
В небольшую кастрюлю выложите замороженную черную смородину и всыпьте сахар. Залейте всё чистой холодной водой. Поставьте кастрюлю на огонь.
Stir until the sugar is completely or partially dissolved. When the water in the pan boils, reduce the heat. Cook the compote for 10 minutes over low heat.
Перемешайте до полного или частичного растворения сахара. Когда вода в кастрюле закипит, убавьте огонь. Варите компот 10 минут на медленном огне.
Remove the finished compote from the heat and cover with a lid. Let it sit for 30 minutes. If desired, wait until the compote has cooled completely. Pour the compote into glasses. Blackcurrant compote is ready.
Готовый компот снимите с огня и накройте крышкой. Дайте ему настояться 30 минут. По желанию, подождите, пока компот полностью остынет. Разлейте компот по бокалам. Компот из черной смородины готов.
Serve the compote in cocktail format, garnished with a straw and a slice of orange.
Подавайте компот в формате коктейля, украсив трубочкой и долькой апельсина.