Prepare all the ingredients specified in the recipe. Remove the zest from the orange (it should be grated on a coarse grater), and then squeeze the juice from the fruit into a tall measuring glass. Preheat the oven to 180°C.
Подготовьте все ингредиенты, указанные в рецепте. С апельсина снимите цедру (ее нужно натереть на крупной терке), а затем выжмите из фрукта сок в высокий мерный стакан. Разогрейте духовку до 180 °С.
In a deep bowl, mix flour, sugar and baking powder.
В глубокой миске смешайте муку, сахар и разрыхлитель.
Add vegetable oil, apple cider vinegar and orange zest to a glass of orange juice. Mix the ingredients with a spoon.
В стакан с апельсиновым соком добавьте растительное масло, яблочный уксус и цедру апельсина. Перемешайте ингредиенты ложкой.
Now mix the liquid ingredients with the dry ones: add the orange juice mixture to the flour. Do this gradually, in batches, stirring constantly and helping yourself with a spatula or mixer.
Теперь смешайте жидкие ингредиенты с сухими: добавьте массу с апельсиновым соком к муке. Делайте это постепенно, партиями, постоянно помешивая и помогая себе лопаткой или миксером.
Grease a baking dish with melted butter or vegetable oil. Pour the dough into the mold and bake for 30-35 minutes in the oven at 180°C.
Форму для выпечки смажьте растопленным сливочным или растительным маслом. Вылейте тесто в форму и отправьте запекаться на 30-35 минут в духовку при 180 °С.
Cool the finished cake slightly, remove from the pan, cut into portions and serve.
Готовый кекс немного остудите, достаньте из формы, нарежьте на порционные кусочки и подавайте.
Orange cake can be poured with syrup, sprinkled with powdered sugar or decorated with citrus slices!
Апельсиновый кекс можно полить сиропом, присыпать сахарной пудрой или украсить цитрусовыми дольками!