Preheat the oven to 180°C. Melt the margarine in a saucepan on the stove or in the microwave. Prepare other ingredients called for in the recipe.
Разогрейте духовку до 180 °С. Маргарин растопите в сотейнике на плите или в СВЧ-печи. Подготовьте другие ингредиенты, указанные в рецепте.
Break the eggs into a bowl, add sugar and beat everything together with a mixer or whisk until fluffy.
В миску разбейте яйца, добавьте сахар и взбейте все вместе миксером или венчиком до состояния пышной пены.
Alternately add margarine and milk to the eggs, constantly whisking the mixture with a mixer.
Поочередно добавьте к яйцам маргарин и молоко, постоянно взбивая массу миксером.
Add flour, cocoa and baking powder to the dough, carefully, in portions, stirring constantly. Leave a little cocoa for decoration.
В тесто добавьте муку, какао и разрыхлитель, аккуратно, порциями, постоянно помешивая. Немного какао оставьте для украшения.
Grease a baking dish with melted butter or margarine or vegetable oil. Pour the dough into the mold and bake for 40 minutes in the oven at 180°C.
Форму для выпечки смажьте растопленным сливочным маслом или маргарином, или растительным маслом. Вылейте тесто в форму и отправьте запекаться на 40 минут в духовку при 180 °С.
Remove the finished cake from the oven and pour chocolate glaze on top. Then let the glaze soak into the dough a little and sprinkle the dish generously with the remaining cocoa powder.
Достаньте готовый кекс из духовки и полейте его сверху шоколадной глазурью. Затем дайте глазури немного впитаться в тесто и обильно посыпьте блюдо остатками какао-порошка.
Serve the cake warm, cut into portions, garnish with powdered sugar, fresh berries and mint leaves.
Подавайте кекс теплым, нарезав на порционные кусочки, украсив сахарной пудрой, свежими ягодами и листиками мяты.