Sort the chickpeas, rinse and soak in cold water for 8 hours. Grate the ginger root. Finely chop the chili.
Нут переберите, промойте и залейте на 8 часов холодной водой. Натрите корень имбиря на терке. Мелко нарежьте чили.
Pour hot water over the chickpeas and boil, covered, until soft for 40-60 minutes.
Залейте нут горячей водой и отварите под крышкой до мягкости в течение 40-60 минут.
Remove the skins from the tomatoes and finely chop the vegetables.
Снимите с помидоров шкурку и мелко нарежьте овощи.
Heat vegetable oil in a thick-bottomed frying pan. Fry the cumin until brown. Add ginger and chili. Add the tomatoes, add salt and simmer until pureed.
В сковороде с толстым дном разогрейте растительное масло. Обжарьте зиру до коричневого цвета. Добавьте имбирь и чили. Выложите помидоры, посолите и тушите до пюреобразного состояния.
Add chickpeas and some water to the pan. Sprinkle with turmeric and leave to simmer for 5 minutes. Sprinkle with coriander and asafoetida, stir, simmer for 2 minutes.
Добавьте в сковороду нут и немного воды. Посыпьте куркумой и оставьте тушиться на 5 минут. Посыпьте кориандром и асафетидой, перемешайте, тушите 2 минуты.