Knead the dough: break the eggs into a bowl, add salt and water. Beat everything well with a fork or whisk. Then gradually add flour, stirring. The dough will be stiff - the tighter it is, the better it will stick together. Wash the potatoes and dry with a paper towel.
Замесите тесто: в миску разбейте яйца, добавьте соль и воду. Хорошенько взбейте все вилкой или венчиком. Затем постепенно введите муку, помешивая. Тесто получится крутым — чем более тугим оно будет, тем лучше оно будет лепиться. Картофель помойте и просушите бумажным полотенцем.
Boil the potatoes. Place the potatoes in a saucepan and cover with cold water and salt. Place the pan on the fire and bring to a boil. After boiling, cook the potatoes for 15-20 minutes until tender. Drain the water from the finished potatoes. Mash the hot potatoes with a fork, add salt and pepper - the filling is ready.
Сварите картофель. Картофель выложите в кастрюлю и залейте холодной водой, посолите. Поставьте кастрюлю на огонь, доведите до кипения. После закипания варите картофель 15-20 минут до готовности. С готового картофеля слейте воду. Разомните горячий картофель вилкой, посолите и поперчите — начинка готова.
Roll out the dough with a rolling pin into a not too thin layer. Using a glass, cut out circles from the dough.
Тесто раскатайте скалкой в не слишком тонкий пласт. С помощью стакана вырежьте из теста кружочки.
Place 1-2 tbsp. l. prepared puree into dough circles.
Выложите 1-2 ст. л. готового пюре в кружочки теста.
Wrap the rounds in a dumpling and crimp the edges with your hands or a fork.
Заверните кружки в вареник и защипните края руками или с помощью вилки.
Place the dumplings in boiling water and cook until done. Usually it only takes 5-7 minutes. As soon as the dumplings float, you can remove them from the stove.
Опустите вареники в кипящую воду и варите до готовности. Обычно требуется всего 5-7 минут. Как только вареники всплывут, можно снимать их с плиты.
Dumplings taste better if you eat them immediately after cooking.
Вареники вкуснее, если съесть их сразу после варки.
Serve the dumplings with a generous dollop of sour cream and a handful of finely chopped fresh dill. A couple of pickled cucumbers will also come in handy.
Подавайте вареники с щедрой ложкой сметаной и горстью мелко нарубленного свежего укропа. Парочка маринованных огурчиков будут тоже кстати.