Melt the butter for the dough (40 g).
Сливочное масло растопите для теста (40 г).
Squeeze the juice of half a lemon into a measuring cup. Add milk to the 225 ml mark and leave for 10 minutes.
Выжмите сок половины лимона в мерный стакан. Долейте молока до отметки 225 мл и оставьте на 10 минут.
Sift flour with baking powder, powder and soda. Add salt and mix thoroughly.
Просейте муку с разрыхлителем, пудрой и содой. Добавьте соль и тщательно перемешайте.
Mix milk mixture with egg and melted butter.
Смешайте молочную смесь с яйцом и растопленным маслом.
Gradually combine the liquid mixture with the dry mixture and mix thoroughly. Leave for 10 minutes.
Постепенно соедините жидкую смесь с сухой и тщательно перемешайте. Оставьте на 10 минут.
Heat a frying pan and melt butter in it. Pour in a ladle of batter and fry the pancake on both sides. Continue this way until you run out of dough.
Разогрейте сковороду и растопите на ней сливочное масло. Влейте половник теста и обжарьте блинчик с двух сторон. Так продолжайте до тех пор, пока не закончится тесто.