We start cooking with the dough: break two chicken eggs, add water and a little salt. Beat and start adding flour - you don't need it all at once. If you are using frozen cherries, defrost them. If necessary, remove seeds from berries.
Готовку начинаем с теста: разбейте два куриных яйца, добавьте воду и немного соли. Взбейте и начинайте вводить муку — всю сразу не нужно. Если вы используете замороженную вишню, то разморозьте ее. При необходимости, удалите из ягод косточки.
Roll out the dough thinly and cut out circles using a special mold or a simple glass.
Тесто тонко раскатайте и вырежьте кружочки с помощью специальной формы или простого стакана.
Place cherries (2-3 berries) in each circle of dough and sprinkle with sugar.
В каждый кружок теста выложите вишню (2-3 ягоды) и присыпьте ее сахаром.
Carefully wrap in a dumpling and pinch the edges. You can do it with your hands, or you can do it with a fork.
Аккуратно заверните в вареник и защипните края. Можно руками, а можно — вилкой.
We send the dumplings to boil. Place them in boiling salted water. There is no need to cook for a long time - 5-7 minutes is enough.
Вареники отправляем вариться. Закиньте их в кипящую подсоленую воду. Варить долго не нужно — хватит 5-7 минут.
Remove the dumplings using a slotted spoon or a ladle. Serve hot :)
Вареники достаньте с помощью шумовки или поварежки. Подавайте горячими :)
Serve the dumplings with a generous dollop of sour cream, a mint leaf and a little honey.
Подайте вареники с щедрой ложкой сметаны, листиком мяты и небольшим количеством меда.