Heat the cream. Peel the apples and cut into thin slices. Beat one egg in a separate bowl.
Подогрейте сливки. Яблоки очистите от кожуры и нарежьте тонкими дольками. Взбейте одно яйцо в отдельной миске.
Melt the butter in a saucepan, add sugar and wait until the bottom layer of sugar begins to melt. Pour water into the sugar and wait until it completely melts. Add heated cream, bring to a boil. Boil the resulting mixture for half a minute and remove from heat. Strain the finished caramel through a sieve or cheesecloth.
В сотейнике растопите масло, всыпьте сахар и подождите, пока начнет плавиться нижний слой сахара. Влейте в сахар воду и подождите, пока он полностью не расплавится. Добавьте подогретые сливки, доведите до кипения. Полученную смесь проварите полминуты и снимите с огня. Готовую карамель процедите через сито или марлю.
Mix flour and butter, pour in ice water, add an egg and knead the dough.
Смешайте муку и масло, влейте ледяную воду, добавьте яйцо и замесите тесто.
Cut the finished dough into 2 halves and roll out each part. Cut even circles into the baking dish.
Разрежьте готовое тесто на 2 половины и раскатайте каждую часть. Вырежьте ровные круги по форме для запекания.
Distribute the dough into the mold. Place the apple slices on top of the base, pour the syrup evenly and cover the pie with the second part of the dough. Use the tines of a fork to create a shaped edge.
Распределите тесто по форме. Выложите дольки яблок поверх основы, равномерно полейте сиропом и закройте пирог второй частью теста. Сделайте фигурный край зубцами вилки.
Use the leftover dough to decorate the pie. Make small slits in the center and brush the pie with egg. Bake at 200°C for 30-40 minutes.
Из остатков теста сделайте декор для пирога. Сделайте небольшие прорези в центр и смажьте пирог яйцом. Выпекайте при температуре 200 °С в течение 30-40 минут.